Durf fouten te maken

Alleen zó kom je verder!

26/09/2016

Ooit iets geleerd van die 8 die je kreeg op de scheikunde toets? Ooit iets geleerd van die keer dat je alle lof kreeg tijdens een performancegesprek? Waarschijnlijk niet, maar reken er maar op dat je vliegensvlug van alles leerde toen je een onverwachte onvoldoende kreeg of toen er een berg klachten op je bureau belandde. Wedden dat je de uren erna veel tijd hebt gespendeerd aan leren hoe het beter moet?

Men leert door fouten te maken, te evalueren en aanpassingen te maken. Durf daarom eens om iets (publiekelijk) fout te doen of het verkeerde antwoord te geven. Alleen door middel van feedback kom je verder. Wist je dat Albert Einstein een afwijzing kreeg voor een positie aan Bern University? Een jaar later probeerde hij het nog eens – veel geleerd! – en werd aangenomen. We kennen allemaal zijn briljante werk (iets met E = mc2, toch?), maar niemand herinnert zich de fouten die hij maakte in zijn voorgaande carrière.

images

Daarnaast kan het maken van fouten je juist ook vérder helpen, goed uitpakken of iets onverwachts mooier maken. Bekijk maar eens het onderstaande artikel van het NRC voor een aantal leuke voorbeelden!

http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/06/02/durf-te-mislukken-1625190

Looking for a smart and sustainable learning solution?
We love to think with you!