...TO
BE CURIOUS

Nieuwe media, educatieve technologieën en smart devices zorgen ervoor dat we leeroplossingen op zo’n manier kunnen overbrengen dat ze waarde toevoegen aan de leerervaring. Gecombineerd met onze visie op leren en uitgebreide kennis van LMS’en, SCORM, xAPI, authoring tools en maatwerk-code resulteert in leeroplossingen met impact.

Nieuwsgierig naar onze visie op leren? Lees dan verder!

Working professionally

Nieuwsgierigheid voedt ons brein

Het moet interessant zijn; het moet je doen verbazen en verwonderen. Het moet vragen oproepen. Anders blijft het waarschijnlijk niet lang hangen. Nieuwsgierigheid inspireert ons brein.

 

Leren is actief en continu

Leren is een actief proces. We creëren, ontdekken, stellen vragen, bouwen, experimenteren, discussiëren, observeren, beredeneren en proberen nieuwe dingen uit. Met alles wat we doen, leren we. Continu. En nu hebben we onze smartphone, waardoor er nog meer manieren zijn om te leren. Op ieder moment, op iedere plek.

Working professionally

Samenwerking versterkt het leereffect

Ondanks dat individueel leren belangrijk is om strategieën te ontwikkelen, gemotiveerd te blijven en te reflecteren, zijn sociale connecties net zo belangrijk voor bewust en effectief leren. Als mensen samen leren hebben ze het voordeel van de verschillende zienswijzen van de anderen.

Bij sociaal leren brengen deelnemers hun eigen ervaringen en ideeën in, tijdens discussies en het samen interpreteren en oplossen van problemen. Een bredere kijk door nieuwe gezichtspunten geeft ons de kans om oude zienswijzen ter discussie te stellen of juist te verdedigen. In elk geval krijgen we een dieper en complexer beeld van de kennis die we al hebben.

Working professionally

Spelen is een belangrijk onderdeel van het leren

Als we plezier hebben, wordt kennis op een creatieve en betekenisvolle manier geïntegreerd. Terwijl we bezig zijn met spelen, leren we te verbeelden, kritisch te denken, te communiceren, proberen we nieuwe dingen uit en lossen we problemen op.

Het ontstaat vanuit de nieuwsgierigheid die ons doet verwonderen, verkennen en gemotiveerd houdt om door te gaan.

 

Working professionally

Zelfkennis helpt je te leren

Een persoon die zichzelf kent, heeft niet alleen zelfvertrouwen, maar neemt ook betere beslissingen, bouwt betere relaties op en is succesvol in het stellen en behalen van doelen. Ze zijn bewust van hun eigen sterktes en zwaktes. Ze zijn niet bang om risico’s te nemen of te falen. En als ze een fout maken, leren ze ervan en gaan ze door.

Op zoek naar een slimme en duurzame leeroplossing?
Wij denken graag met je mee!