Collaborate - Learn - Activate

Digital = NOW

Update mei 2018: Heineken’s global digital awareness programma “Digital is Now”, is finalist in de Internal Communications Awards van CEB, now Gartner.

Nieuwe technologieën en digitale oplossingen ontwikkelen zich in een sneltreinvaart. Dit beïnvloedt de wereld; het gedrag en de verwachtingen van consumenten en klanten. Hoewel bier geen digitaal product is, wordt de manier waarop HEINEKEN producten oogst, brouwt, vermarkt, verkoopt, distribueert en aanstuurt wel beïnvloed door digitale ontwikkelingen. Daarom moet HEINEKEN zich aanpassen om bij te blijven. Want: Digital is Now.

heineken_breed2

Learn

HEINEKEN’s eerste learning voor mobiel

Tegen die achtergrond, hebben RMMBR en HEINEKEN Global It Services samen een mobiele digital awareness training ontwikkeld. Volgens de nieuwe manier van werken is de eerste training voor mobiel voor HEINEKEN gerealiseerd. En alle HEINEKEN IT collega’s wereldwijd hebben meteen de voordelen van die nieuwe manier van werken ervaren. Collaborate, learn en activate.

Working professionally

Collaborate

In de training droegen de gegeven antwoorden van de gebruikers niet alleen bij aan hun eigen kennis en ontwikkeling, maar ook aan die van hun collega’s wereldwijd. Na het indienen van een antwoord, werden antwoorden die anderen hadden gegeven zichtbaar. Sommige antwoorden op opdrachten werden gedeeld op de sociale leeromgeving (Digital Academy), die gekoppeld is aan de training. Die antwoorden werden vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld een discussie te starten of als input voor een wiki.

Working professionally

Activate

De opdrachten die gegeven werden in de training droegen niet alleen bij aan de samenwerking tussen GIS collega’s wereldwijd, maar zorgden er ook voor dat gebruikers geactiveerd werden. Ze zette ze aan het denken over de consequenties die de digitale ontwikkelingen hebben voor hun Operating companies, bereidt ze voor op een pitch, laat ze hun voorbeelden delen enzovoorts. Naast de opdrachten hebben RMMBR en HEINEKEN een aanvullende werkvorm ontwikkeld om gebruikers te activeren: een spel. Een spel op hoog niveau, dat de kennis, snelheid en aantal pogingen van de gebruiker test. En je meteen laat zien hoe jij scoort ten opzichte van de collega’s in jouw regio.

A true digital experience

Hoe zorg je er nou voor dat werknemers weten wat ‘digital’ inhoudt voor HEINEKEN? Hoe creëer je enthousiasme om op een nieuwe manier te gaan werken, de ‘digital ways of working’? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe creëer je de ultieme ‘digital’ leerervaring, die het punt meteen goed overbrengt? In samenwerking met HEINEKEN, maken we alle IT medewerkers wereldwijd bewust van de mogelijkheden die nieuwe technologie met zich meebrengt. Wij maken hen ‘Digital Aware’.

 

Agile feedback loops

Dat hebben we onder andere gedaan door agile te werken, en feedback loops te implementeren in de learning. Vooraf werd aan de gebruikers input gevraagd over welke onderdelen van een onderwerp zij meer wilden weten, of ze voorbeelden hadden om te delen waar anderen van konden leren en aan het eind van ieder onderwerp werd ze gevraagd te reflecteren op hun eigen vaardigheden en op de training. Die feedback werkt vervolgens weer verwerkt in de training. Hierdoor voelden gebruikers zich onderdeel van de training en de digitale transformatie. Ze voelden Digital is Now.

Opdrachtgever

Vormgeving

TECHNIEK

ANIMATIES

kokako

Ben je op zoek naar een soortgelijke training? Maar dan voor jouw organisatie?
Wij denken graag met je mee!

Benieuwd naar alle ins en outs bij deze case?

Benieuwd naar zaken als doorlooptijd, budget en een demonstratie van de live omgeving? Laat dan je contactgegevens achter en wij verzorgen een presentatie op maat!