Eneco gedragscode

Compliance training

Onze Gedragscode

Eneco heeft een nieuwe Gedragscode ontwikkeld en wil deze begin 2019 introduceren in de hele organisatie. De Gedragscode geeft aan hoe medewerkers van Eneco om dienen te gaan met elkaar, de klanten, andere bedrijven en objecten.

Een nieuwe code voor iedereen

Om deze Gedragscode goed te introduceren wil Eneco een korte, prikkelende module lanceren voor de hele organisatie waarin medewerkers kennis maken met het nieuwe handboek.

Het is niet het doel om mensen veel bij te brengen over de inhoud van de Gedragscode. Eneco wil graag de mensen aansporen om lastige situaties bespreekbaar te maken. Door de medewerkers te informeren over de opties die er zijn om zaken te melden of te vragen beoogt Eneco de drempel om zaken te melden fors te verlagen.

Menupagina - compliance training

Working professionally

Wat zou jij doen?

Door dilemma’s voor te leggen aan medewerkers zetten we de medewerkers aan het denken. Elk dilemma is uitdagend en niet voor de hand liggend. Niet zwart-wit, maar grijs, ‘Ja, maar’ of ‘Nee, tenzij’.

Elk dilemma wordt weergegeven door een duidelijke situatieschets met foto. De vraag wordt beantwoord via een ‘slider’; een meer analoge manier om antwoord te geven.

Working professionally

En wat zou jouw collega doen…?

De dilemma’s hebben geen goed of fout. Daarom is het juist zo interessant om te vragen wat anderen zouden doen in die situatie!

Nadat de medewerker zelf antwoord heeft gegeven ziet hij of zij wat een collega had gedaan. Deze collega’s laten we aan het woord in een video. Tijdens de opnamen leggen we hen de dilemma’s voor. Deze medewerkers zijn ‘echte’ collega’s. We interviewen collega’s, een monteur, de HR-assistent een klantcontactmedewerker enzovoorts. Zij vertellen wat zij zouden doen en vooral, waaróm ze dat zouden doen.

Echte antwoorden van echte collega’s, omdat authentieke content impact maakt.

Working professionally

De Gedragscode altijd bij de hand

Op elk moment in deze korte training kan de medewerker de Gedragscode openen. Bij het beantwoorden van de vraag staat er in de kantlijn een icoon met een link naar het juiste hoofdstuk van de Gedragscode. En natuurlijk kan iedereen de Gedragscode via de Bibliotheek rustig lezen of downloaden.

Elk dilemma eindigt met praktische informatie over het Meldpunt en de vertrouwenspersoon.

Learnings

  • Micro learning
  • Online leren

Themes

  • Compliance

Opdrachtgever:

Techniek:

Scorm module

Ben je op zoek naar op maat gemaakte compliance trainingen?
Wij denken graag met je mee!

Benieuwd naar alle ins en outs bij deze case?

Benieuwd naar zaken als doorlooptijd, budget en een demonstratie van de live omgeving? Laat dan je contactgegevens achter en wij verzorgen een presentatie op maat!