Salesforce training

Nationale Nederlanden wilde haar Salesforce trainingen verbeteren. Een online training waarmee de bestaande klassikale sessies volledig vervangen konden worden door een online applicatietraining. Een training waarbij elke medewerker precies kan trainen wat voor hem of haar relevant is.

Didactisch concept

Het didactisch concept is gebaseerd op het scaffolding-principe: je laat ziet hoe je een probleem oplost, vervolgens doe je een stap terug en geef je ondersteuning waar nodig. Daarnaast is de content zo opgebouwd dat de video’s ook gebruikt kunnen worden als performance support.

Working professionally

Klantvraag

De klant heeft een duidelijk doel voor ogen. Medewerkers hebben, na afloop van de trainingen, exact:

  • Inzicht gekregen in het belang van juist gebruik van Salesforce;
  • Kennis opgedaan over de werking van Salesforce;
  • De processen van Salesforce uniform doorlopen.

 

Instructievideo’s

Wij hebben dit scaffolding-principe vertaald in 3 stappen: See, Check en Act. Bij See laten instructievideo’s de medewerker zien hoe het werkt, bij Check doorlopen ze Salesforcetaken in een simulatie (met aanwijzingen), en bij Act voeren ze, ook in een gesimuleerde Salesforce-omgeving, geheel zelfstandig taken uit. Op deze manier begeleiden we nieuwe medewerkers door Salesforce via korte micro-learnings met relevante én realistische werksituaties. Bovendien kunnen medewerkers zodra ze daadwerkelijk aan de slag gaan dezelfde instructievideo’s eenvoudig oproepen in Salesforce. Een stukje performance support, just in case.

Kortom, volledige digitale, relevante én persoonlijke begeleiding in het wegwijs worden in Salesforce.

Working professionally

Wie heeft aan deze opdracht gewerkt?

Een overzicht van de mensen van RMMBR die hieraan gewerkt hebben:

Jaap van Nes
Erik de Rijk
Agneta Slaman
Cindy de Ruijter

Opdrachtgever

Op zoek naar een Salesforce applicatietraining?
Neem contact op met ons!

Benieuwd naar alle ins en outs bij deze case?

Benieuwd naar zaken als doorlooptijd, budget en een demonstratie van de live omgeving? Laat dan je contactgegevens achter en wij verzorgen een presentatie op maat!