Vloggen over veiligheid

E-learning voor winkelmedewerkers

Vloggen over veiligheid

E-learning CBL en Detailhandel Nederland

Oh nee! Nu ben ik al mijn punten kwijt! Tja, alle supermarktmedewerkers die de e-learning Oog voor Veiligheid van het CBL volgen willen minimaal 350 punten halen om de bonusvideo te kunnen bekijken. In deze vlog wordt namelijk door collega’s verteld wat het gekste is dat ze ooit hebben meegemaakt in de supermarkt. En geloof ons.. er gebeuren hele gekke dingen!

Het is week 41, Week van de Veiligheid. Met de komst van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit weer toe. Ondernemers kunnen veel ellende voorkomen door goed voorbereid de winter in te gaan en preventieve maatregelen te nemen. En hoe kunnen ze dat beter doen dan door hun medewerkers goed op te leiden over dit thema? Met behulp van de nieuwe e-learning die RMMBR heeft ontwikkeld voor het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en Detailhandel Nederland leren medewerkers alles over veiligheid in de winkel.

 

Ervaringen uit de praktijk

Met name in de supermarkten werken veel jonge medewerkers. Hoe motiveer je hen om meer te leren over veiligheid? Dat was de uitdaging voor RMMBR. Om de aandacht van de medewerkers te trekken en vast te houden kozen we voor vlogs met verhalen uit de praktijk. Aan de hand van ervaringen van collega’s krijgen medewerkers tips voor het voorkomen van diefstal en agressie in de winkel. En ze leren wat ze moeten doen als er toch iets gebeurt.

Working professionally

Lights, camera, action!

Ons plan: met een vlogteam het land door om échte ervaringen in beeld te brengen. Op zoek naar verhalen dus! Even rondbellen leert dat die er genoeg zijn. De klant die het brandgaatje in zijn jas een fabricagefout noemt en het hogerop blijft zoeken (om uiteindelijk alsnog toe te geven). De ongeduldige vrouw die zich enorm laat gaan tegen de caissière, en met zakken chips begint te gooien.

We gingen van supermarkt naar conceptstore naar elektronicagigant. Best spannend om op camera te vertellen wat je hebt meegemaakt! Maar in een paar takes met vlogger Joery staan de mooiste verhalen op film. En de tips, die komen eigenlijk als vanzelf. Want juist na een vervelende ervaring blijken medewerkers zich heel bewust te zijn van hun verantwoordelijkheid voor veiligheid in de winkel.

 

Working professionally

Punten scoren voor de bonusvideo

Een extra stimulans om goed op te letten is het game-element. Fijn dat je alles leert over preventieve maatregelen en omgaan met incidenten, maar eigenlijk wil je natuurlijk gewoon die bonusvlog zien! Dus hup, opnieuw die module doen, en kijken of je genoeg punten hebt gehaald. De afsluitende toets is daarna een eitje. Alles wat je leert kun je toepassen in de praktijk om de winkels in Nederland veiliger te houden. Want daar gaat het om – en niet alleen in de Week van de Veiligheid.

Benieuwd naar de volledige e-learning? Bekijk de module Oog voor Veiligheid van het CBL.

Opdrachtgevers

cbl-logo logo-detaihandel-nederlandcmyk

Techniek

syca-logo

Videoproductie

EIK Media

Looking for a smart and sustainable learning solution?
We love to think with you!

Benieuwd naar alle ins en outs bij deze case?

Benieuwd naar zaken als doorlooptijd, budget en een demonstratie van de live omgeving? Laat dan je contactgegevens achter en wij verzorgen een presentatie op maat!